Hopp til innhold

SDK

Hva er SDK?

SDK er en samlebetegnelse for et sett av utviklingsverktøy, koderammeverk og kodeeksempler, i en utviklingsavdeling. SDK er gjerne et bibliotek av APIer, tekniske notater og hjelpemidler for å videreutvikle en programvare. Både SDK og APIer, har en viktig rolle i prosessen med programvareutvikling.

Hvorfor bruke SDK

Ved bruke av SDK kan tredjeparter enklere integrere og legge til funksjonalitet i en programvare, enn med alternativet som maskinvare og fil-integrasjon. På denne måten kan man koble sammen flere løsninger uten å endre på den enkelte eksisterende løsningen.

Ved hjelp av en SDK kan du strukturere og samle APIer på ett sted, slik at en utvikler slipper å skrive egne unike koder for å utvikle en programvare. Dette kan bidra til bespart tid og en mer effektiv utvikler hverdag.

Hvordan benytter Compello seg av SDK?

I Compello har vi opprettet flere SDK (devkit) som Inneholder våre åpne APIer. På denne måten har vi verktøyene samlet på en plass, slik at våre kunder kan integrere Compello-løsninger mot ulike systemer som økonomi, innkjøp og ERP.