Hopp til innhold

PDF

Hva er PDF?

PDF er et filformat som kan inneholde tekst og bilde, eller kun et bilde av tekst og bilde. Formatet er portabelt og vil derfor ha samme utforming og utseende uavhengig av hvilket operativsystem eller enhet det leses på.

Hvorfor bruke PDF?

Ved å utveksle og presentere en PDF er du ikke avhengig av en type programvare, maskinvare eller operativsystem. PDF er et standardformat som gjør at resultatet ser likt ut for alle, slik at du unngår at innhold og farger endrer seg når filen åpnes på andre lokasjoner. PDF-format gir deg også en trygghet om at et delt dokument ikke blir kopiert eller redigert. Det er også mulig å begrensning for kopiering av innholdet i dokumentet, utskrift, og passordbeskyttelse av dokumentet.

Benytter man seg av en PDF-fil kan man blant annet utføre elektronisk signering og automatisere fakturaprosessen dersom man bruker dette mot en programvare for optisk tegngjenkjenning (OCR). Dette gjør deg uavhengig av papir som er en viktig del av arbeidet om et papirløst samfunn.

Hvordan bruker Compello PDF i sine løsninger?

PDF brukes i flere sammenhenger i Compello, både ved mottak og utsendelse av elektronisk faktura. Vi bruker PDF som vedlegg, og visningsformat for fakturaer i vårt fakturahotell og ved utsendelse av fakturaer som vedlegg til epost. Vi har også utviklet vår egen OCR som skanner innhold fra en PDF-faktura automatisk inn i et gitt økonomi-/fakturahåndteringssystem.