Jump to content

HTML

Hva er HTML?

HTML er et standardspråk som brukes for å vise hypertekst og annen informasjon i en nettleser. Det finner ulike versjoner av HTML, deriblant HTML5.

Hvorfor bruke HTLM?

Alle nettlesere forstår HTML. Ved å formatere innhold med HTML kan du produsere innhold på ett språk og knytte til flere attributter i et element som skal vises i nettleseren. Eksempler på dette er overskrift, tabell/lister og font.

For å optimalisere seg mot søkemotorer kan man tagge innhold som skal leses og forstås av for eksempel Google. Det er da vanlig å benytte seg av følgende kode for å få frem tittel og innhold som skal forstås av søkemotorer, samt tilleggsinformasjon for beskrivelse av siden/innholdet på siden som ikke er synlig for brukeren ( tag):

Hvordan bruker Compello HTML i sine løsninger?

I Compello bruker vi HTML5 som standard teknologivalg for brukergrensesnitt når det kommer til egenutviklet software og hjemmeside. Bakgrunnen for dette er at vi ønsker å minimere behovet for webapplikasjoner som Adobe Flash, QuickTime og Silverlight, i tillegg til at den også har åpne formater som gir mulighet for skalerbar vektorgrafikk. Dette betyr at funksjonalitet og muligheter i Compello-løsningene blir mindre avhengig av hvilken enhet man jobber fra. I Compello jobber vi også kontinuerlig med søkemotoroptimalisering for å være synlig i den digitale jungelen.