Jump to content

EHF

Hva er EHF?

EHF – Elektronisk Handelsformat er statens standardformat for elektroniske handelsdokumenter, foreløpig dominert av fakturaer.

Det er et krav at fakturaer og kreditnotaer til statlige virksomheter skal sendes med standard EHF-format. Dette kravet ble satt i kraft 1. juli 2012.

Fra og med 1. januar 2015 ble også alle norske kommuner pålagt å kunne ta imot EHF-fakturaer. Mange kommuner og bedrifter har allerede gått over til EHF, og godtar ikke lenger fakturaer på papir.

Hvorfor velge EHF?

Både som leverandør og mottaker er det en rekke fordeler ved å sende og motta EHF-fakturaer og e-handelsdokumenter.

  • Reduserte kostnader. Elektronisk fakturaflyt sparer kopieringskostnader og eventuelle portokostnader.
  • Direkte til mottaker. En EHF-faktura sendes direkte fra avsenders til mottakers økonomisystem. Det sikrer at regningen kommer frem dit den skal.
  • Når raskere og sikrere frem. En EHF-faktura når raskere frem til mottaker enn papirfakturaer og øker sannsynligheten for raskere oppgjør. En EHF-faktura er også en sikrere overføring av faktura enn for eksempel epostfaktura, både i leveringskvalitet og hinder for innsyn.
  • Mer pålitelig og færre feil. En EHF-faktura leses automatisk. Det gir raskere oppdaterte regnskapstall og reduserer risikoen for feil.
  • Alle dokument på et sted. Fakturaer og kreditnotaer vil heller ikke bli borte under transporten og det vil være kun ett sted å lete etter et dokument.
  • Miljømessige besparelser. Med EHF-faktura forsvinner behovet for papirfakturaer.

Hvordan fungerer EHF i Compello?

Compello er markedsledende leverandør av Aksesspunkt, som er en komplett løsning for utveksling av elektroniske fakturaer og e-handelsdokumenter (elektronisk ordre, pakkseddel, ordrebekreftelse, varekatalog) i EHF-format. Sommeren 2019 er Compello på topp 3 av listene og er dermed blant de som leverer flest EHF-fakturaer i landet.

Ved bruk av EHF-format kan du enkelt og effektivt samhandle elektronisk med dine kunder og leverandører, på en trygg og sikker måte. Compello Aksesspunkt passer for alle typer bedrifter uavhengig av størrelse, forretningssystem, bransje og faktura- og dokumentvolum.

Bare én ting før du går!

Bruk 2 minutter og se hvor enkelt du kan spare din bedrift tid og penger med Compello.

Start demo