Jump to content

Blockchain

Hva er Blockchain?

Blockchain er en teknologi som administrerer digitale eiendeler via en database der alle nodene i et nettverk til enhver tid sitter på den samme informasjonen.

Hvordan fungerer Blockchain?

Blockchain-teknologien tillater ikke endring av informasjon uten at flertallet av de som deltar i nettverket er enige om endringen. Endringer styres av pre-definerte regler/algoritmer som gjelder for en type transaksjon. Alle som er med i en Blockchain etablerer sin individuelle Block som inneholder kopi av dataene i alle de andre Block’ene (kopi av et felles regnskap/ledger). Enhver endring som skjer må sammenfalle med tilsvarende endring et annet sted. Dette gjør at dataene ikke kan manipuleres.

Hvorfor bruke Blockchain?

Blockchain åpner for muligheten til å verifisere transaksjoner uten en tredjepart, for eksempel en bank/broker, ved hjelp av kryptografi. Blockchain kan for eksempel settes opp med pre-definerte regler som sier at en person skal ikke kunne overføre x kroner om den ikke har mer enn x kroner på konto. Sikkerheten og den transaksjonsbaserte tilnærmingen gjør at Blockchain-teknologien egner seg godt til løsninger innenfor bank og finans.

Hvem påvirkes av Blockchain?

Blockchain er designet for å administrere digitale eiendeler, og anses til å ha stort potensiale innen sektorene som finans, media, underholdning og handel. Blockchain-teknologien kan også brukes av alle som vil dele data, men samtidig være helt sikker på at alle til enhver tid har lik data, og at alle endringer er synlig for alle.

Bare én ting før du går!

Bruk 2 minutter og se hvor enkelt du kan spare din bedrift tid og penger med Compello.

Start demo