Hopp til innhold

Azure

Hva er Azure?

Microsoft Azure, tidligere kjent som Windows Azure, ble første gang lansert i 2008 og relansert i 2014 som Microsoft Azure.

Azure er Microsoft sin satsning på åpen skyløsning (public cloud) og tilbyr et mangfold av tjenester; maskinvare/servere, fillagring, databaser, analyse, nettverk, media- og innholdstjenester, identitets- og tilgangsstyring, utvikling, brukerhåndtering, backup og sikkerhet. Hvilke tjenester som tilbys er under stadig utvikling, og nye tjenester blir lagt til fortløpende.

For å sikre tilgjengelighet har Microsoft et stort antall datasentre. Per juli 2020, er Azure tilgjengelig i 58 områder og 140 land, hvorav 2 i Norge. To av datasentren vil i løpet av 2121 åpne i Sverige. De største konkurrentene til Azure er Amazon Web Services (AWS) og Google Cloud Platform.

 

Hvorfor bruk av Azure

Azure gir fleksibel og on-demand tilgang til Microsofts cloud computing ressurser. Med Azure kan en raskt bygge, distribuere og administrere applikasjoner på tvers av et globalt nettverk av Microsoft-styrte datasentre. Den støtter en distribusjonsmodell som gir bedre ytelse eller lar deg oppgradere programmet uten nedetid. Azure er alltid oppe og alltid på. Fleksibiliteten er bare begrenset av din fantasi. Azure gjør det mulig å bruke hvilket som helst språk, rammeverk eller verktøy for å bygge applikasjoner og deretter kjøre dem på Windows eller Linux-baserte plattformer. Enterprise ready skalerbarhet betyr tilgang til ubegrenset serverressurser og ubegrenset lagring. Microsoft tilbyr over 600 tjenester i Azure som kan benyttes til å bygge sitt egen perfekte løsning.

 

Hvordan fungerer Azure og Compello?

I 2011 deltok Compello som rådgiver for Microsoft Customer Advisory Board i forbindelse med utviklingen og lanseringen av Microsofts Azure-teknologien. Dette ga Compello et unikt innblikk i ny banebrytende teknologi for skyløsninger, samt mulighet til å påvirke denne prosessen. 

Compello kjører alle våre tjenester i Microsoft Azure.