Jump to content

AI - Kunstig intelligens

Hva er Kunstig Intelligens?

Kunstig intelligens, også kjent som Artificial Intelligence (AI) er dataprogrammer som er utviklet for å etterligne menneskelig oppførsel og tenkning. Det er mange forskjellige teknikker, men to av de mest populære er maskinlæring og deep learning.

AI utvikler seg med en stadig raskere hastighet. Årsakene er mange, blant annet på grunn av tilgangen til enorm kraft og store mengder data, samt at det har blitt billigere og fordi det er stor interesse for AI.

Hvorfor bruke AI?

Det er mange applikasjonsområder innenfor AI, her er noen av de største:

Rimelige applikasjoner, for eksempel for løsninger for dataanalyse, slik som ulike typer av planlegging og prognoser. Et annet eksempel er lagerstyringssystemer innen detaljhandel, som kan være basert på historiske data for å beregne nummeret på et bestemt produkt som må bestilles.

Oppfattelse, som gjennom kameraer, mikrofoner, bevegelsessensorer og annet utstyr får en ide om omverdenen. Bildegjenkjenning og tolkning brukes for eksempel i selvkjørende biler og i smarte telefoner for ansiktsgjenkjenning.

Robot, som sannsynligvis er den mest oppsiktsvekkende typen AI. En robot kan være alt fra en enkel arm som utfører et enkelt gjentakende trinn, til en menneskelig robot.

Naturlig språkbehandling, slik som en chatbot til et kundeservicesenter. Chatbots kan være enklere kommandobaserte dialog roboter som kommuniserer et allerede skriftlig svar på et bestemt spørsmål eller avanserte selvlærende roboter som kan tolke spørsmål og tilpasse sine svar.

Hvordan bruker Compello AI i sine løsninger?

AI skaper gode muligheter for effektivisering og optimalisering av Compello sine løsninger. Vårt utviklingsteam, som har kompetanse innen AI og maskinlæring, jobber derfor proaktivt for at teknologien skal bli best brukt i våre skybaserte løsninger.

Bare én ting før du går!

Bruk 2 minutter og se hvor enkelt du kan spare din bedrift tid og penger med Compello.

Start demo